Werkwijze
In de opdracht heb je gelezen dat je een conceptverslag moet samenstellen.
Deze opdracht maakt ieder individueel.
Dit betekent niet dat je geen hulp zou mogen inroepen van je collega’s of van de docent, maar beperk dat zoveel mogelijk.
Je dient informatie te verzamelen over de volgende onderdelen van sous vide bereiden:
omschrijving van het begrip sous vide koken of vacuüm koken;
beschrijving van de processtappen;
welke apparatuur noodzakelijk is;
de voor- en nadelen;
wat is mogelijk en wat is onmogelijk;
de hygiënische aspecten, zowel voor- als nadelen;
mogelijke problemen.
Daarnaast dien je twee voorbeeldgerechten op te nemen, met een globale beschrijving van de bereiding. Een van die gerechten is een gerecht of onderdeel van een gerecht dat bij jullie op de kaart staat.
Als je uiteindelijk een verslag bij je chef indient, kun je er vragen over verwachten. Bereid je daar op voor, door alvast 2 vragen te formuleren die gesteld kunnen worden over het materiaal dat je verzameld hebt.
Neem deze vragen op in je conceptverslag.
Tip: werk zoveel mogelijk met tabellen, dat maakt het overzichtelijk.